Dankuwel!

Photo by Krista Stucchio on Unsplash

Beste spaghettimakers, beste spaghetti-eters,

Dankuwel! Jullie zijn geweldig genereus geweest. We hadden nooit op dit bedrag en op deze massale mobilisatie durven te hopen.

Daar heb je het woord: mobilisatie. Dat is wat moet gebeuren: een grootschalige mobilisatie om voor de minder mobielen een normale deelname aan de maatschappij mogelijk te maken zodat ze niet meer minder mobiel moeten genoemd worden.

Jullie steun geeft ons een groot gevoel van verantwoordelijkheid om daar werk van te maken. Kinumai betekent ik beweeg, ik zet in beweging. Voor ons hebben jullie alvast iets in beweging gezet, nu is het aan ons om dit momentum aan te grijpen.

We willen de toegankelijkheid van Brussel graag verbeteren op drie manieren: concrete actie, sensibilisering, maar als het moet ook verplichting. Het kan niet zijn dat, wanneer een eenvoudige oplossing voorhanden is, mensen uitgesloten blijven worden. Ook daar willen we graag een inspanning leveren.

Een oprijplaat is niet zaligmakend, een toegankelijk toilet in het museum om de hoek evenmin, maar het is een stap (?) in de goede richting die we graag samen met jullie nemen.

Dankuwel, Bruzz, dankuwel spaghettimakers, dankuwel spaghetti-eters.

Kinumai