Route Dansaert

We starten aan de beurs. Het loont de moeite om eens binnen te gaan ook al ben je niet van plan Beer World te bezoeken. De Beurs werd recentelijk gerenoveerd. Het resultaat mag gezien worden. Met de rolstoel kom je binnen via de lift die je aan de achterkant neemt (kant van de Grote Markt).

De wandeling loopt via de Ortstraat (de straat recht voor de Beurs) naar de Dansaertstraat (in het verlengde van de Ortsstraat). Als je niet van Brussel bent: in deze wijk wonen de Dansaertvlamingen die je misschien kent van het gelijknamige televisieprogramma en Instagramaccount.

Tussenin kan je ommetjes maken langs het Sint-Goriksplein, de Sint-Katelijnestraat, de Vlaamsesteenweg, de Leon Lepagestraat,…

Een bijzondere vermelding verdient de Sint-Katelijnestraat. Om deze straat zo  toegankelijk mogelijk te maken, heeft Stad Brussel het wegdek heraangelegd en verhoogd, zodat de drempels van de winkels zoveel mogelijk verlaagd zouden zijn. Dat neemt natuurlijk niet alle drempels weg, maar het helpt.

Het eindpunt van de route is het Mima, het museum voor hedendaagse kunst aan het kanaal, net over de grens met Brussel, in Molenbeek.