Rolstoelen welkom

Wheelchairs Welcome

Brussel is een prachtige stad om te verkennen, en dat geldt ook voor rolstoelgebruikers! Hoewel de stad misschien niet altijd even toegankelijk lijkt, is het zeker mogelijk om een aangename route af te leggen. Kinumai stelt een eerste route voor in het centrum van Brussel, in de Dansaertwijk. Ga op stap langs deze gevarieerde route en ontdek de fijne toegankelijke café’s, restaurants, winkels, toeristische attracties en musea. 

Praktisch:

  • De route is zo comfortabel mogelijk uitgestippeld, maar we gaan er wel van uit dat je assistentie hebt.
  • Langs de route vind je verschillende rolstoeltoegankelijke toiletten in horecazaken of musea. Je bent er welkom, ook als je niets consumeert of geen bezoeker bent. 
  • Ook aan het begin en einde van de route vind je een rolstoeltoegankelijk toilet. Hou rekening met de openingsuren van de betreffende zaak.
  • Onze oprijplaten liggen niet permanent aan de ingang. Geef de handelaar een seintje en hij/zij komt met plezier de oprijplaat leggen.
  • Op de kaart vind je informatie over beschikbare toiletten en de zaak die ze beschikbaar stelt, over de winkels die Kinumai toegankelijk maakte met een oprijplaat of zaken die een extraatje doen voor rolstoelgebruikers. Je kan telkens doorklikken voor meer informatie via Google.

Hoewel er nog niet zoveel toegankelijke winkels op dit parcours zijn, werken we eraan om dit te verbeteren. De winkeliers zijn allemaal vriendelijke mensen die je met plezier helpen. En als je een begeleider hebt, kan je samen genieten van deze prachtige route!


Een woordje uitleg bij de gebruikte iconen op de kaart:

Deze zaak was niet rolstoeltoegankelijk, maar werd rolstoeltoegankelijk gemaakt door een oprijplaat van Kinumai.

Dit is een horecazaak waarvan de ingang toegankelijk werd gemaakt met een oprijplaat van Kinumai, maar er is geen rolstoeltoegankelijk toilet.

Dit is een horecazaak met rolstoeltoegankelijk toilet.

Dit is een plaats voor cultuurbeleving (monument, museum, cinema,…) met rolstoeltoegankelijk toilet.